Waarom is online marketing zo belangrijk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Online marketing

Online marketing

Online marketing is niet meer weg te denken uit een bedrijfsstrategie. Alles gebeurt online! Je bent op de een of andere manier op deze website en op deze blog terechtgekomen. Je hebt gezocht op online marketing, je bent geïnteresseerd in het laten bouwen van een website of je wilt graag een webshop leasen. Er zijn verschillende redenen waarom je ons hebt gevonden. Dit heeft deels te maken met online marketing en deels met jouw specifieke zoekopdracht. Met allerlei veranderingen en evoluties van moderne technologieën moeten niet alleen grote, maar ook kleine en middelgrote bedrijven alles eraan doen om bij te blijven op het gebied van online marketing en online vindbaarheid. Waarom is online marketing precies zo belangrijk voor een bedrijf en met name voor jouw bedrijf?

 
1. De klant is overal en altijd te bereiken door de smartphone

Hoeveel iemand gemiddeld per dag op zijn of haar smartphone zit, hoeven we volgens mij niet meer te vertellen. Deze ontwikkeling heeft het speelveld compleet veranderd: online advertenties zijn aangepast aan het smartphonegebruik en de invloed van video-advertenties is enorm. Websites worden aangepast voor de mobiele gebruikers en bestellingen worden zo vanuit iemands broekzak geplaats. Alles gaat online.

2. Specifieke targeting

Met online marketing heb je de mogelijkheid om je doelgroep specifiek te bereiken. Maak gebruik van retargeting als mensen al eens op je website zijn geweest, maar bijvoorbeeld geen aankoop hebben gedaan of zich niet hebben aangemeld voor je nieuwsbrief. Met retargeting, benader je dezelfde groep opnieuw, waardoor zij uiteindelijk misschien wel die aankoop doen. Op deze manier kom jij als bedrijf weer on top of mind bij je toekomstige klanten en geïnteresseerden.

 

3. Meer interactie met de doelgroep

De kracht van online marketing in tegenstelling tot traditionele marketingkanalen is het feit dat je realtime kunt communiceren met je doelgroep. Interactie, klantvriendelijkheid en betrokkenheid zijn hierin belangrijk. Door online marketing weet je beter dan ooit wat je klanten willen en nodig hebben. Hierdoor kan je hier gemakkelijk op inspelen.

4. Vertrouwen opbouwen

Inspelend op het vorige punt; gebruikers kunnen eerlijk hun mening en ervaring delen over producten, bedrijven en merken. Als je hier goed op inspeelt, bouw je vertrouwen op met je klanten. Door interactie en openheid met je klanten en toekomstige klanten zorg je ervoor dat ze terugkomen naar jouw website om wat te bestellen bij je.

 

5. Online marketing maakt het speelveld gelijk

Digitale marketing brengt het speelveld in evenwicht voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het is niet meer zo dat alleen grote bedrijven genoeg geld hebben om online marketingcampagnes op te zetten. Ook voor kleine bedrijven is dat mogelijk. Denk je dat je alleen de concurrentie aan kan als je in dure, fysieke kantoren zit of minimaal 30 werknemers in dienst hebt? Dat is verleden tijd.

 

6. Groter bereik

Wanneer je producten online gaat verkopen is de gehele wereld je markt. Daarnaast hoef je niet ergens fysiek aanwezig te zijn. Op elk gewenst moment van de dag kan je aanwezigheid creëren op welk device je ook maar wilt. Met de hulp van online marketing en Google Analytics kom je erachter wanneer het juiste moment is om een geschikte boodschap te delen en te focussen op de juiste doelgroep.

 

7. Waar voor je geld

Je hebt met online marketing zelf de controle. Je gaat gerichter te werk en je kunt gebruikmaken van Google Analytics, zodat je snel kunt zien welke campagnes je moet stopzetten en bij welke campagnes je budget efficiënt wordt gebruikt. Maak de beste campagnes waar je het meeste uithaalt. Waar voor je geld dus;)

 google mijn bedrijf


8. Je concurrenten doen het ook

Als je niet investeert in online marketing, loop je achter op jouw concurrentie. Als je wilt blijven concurreren dan moet je een effectie online marketingcampagne opzetten. Het helpt niet alleen om meer leads te genereren, maar het voorkomt ook dat je de toekomstige klanten verliest aan je concurrenten, omdat zij wel gebruikmaken van online marketing en wel te vinden zijn op Google en social media.

 

9. Online marketing is goedkoper dan offline marketing

Je kunt op Google Adwords of social media veel goedkoper adverteren of reclame maken dan als je bijvoorbeeld een stukje tekst en een foto in een krant zou laten zetten. Met een krant kan je je advertentie echter niet specifiek richten op een bepaalde doelgroep. Dit kan wel heel gemakkelijk met een online campagne. Op deze manier verspil je geen geld aan een groep mensen die niet in je doelgroep behoren.

 

10. Gebruik social media

Je weet inmiddels wel dat een groot deel van jouw doelgroep gebruikmaakt van Instagram, Twitter, Facebook en TikTok. Als je nagaat waar jij de laatste tijd je informatie of nieuws vandaan haalt is dit waarschijnlijk ook via social media en minder van de voorpagina van een krant. Ben je inmiddels wel overgehaald om social media te gaan gebruiken voor je bedrijf? Super! Let wel op. Het ziet er leuk uit en je bent waarschijnlijk ambitieus begonnen, maar dit gaat je misschien tegenvallen. Social media is veel tijdrovender dan dat je misschien denkt. Wil je je liever focussen op taken in je bedrijf waar je goed in bent en wat je eigenlijk wel leuker vindt dan social media bijhouden? Laat ons je dan hiermee helpen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief