Wat kost het maken van een website?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Voor iedere ondernemer is een professionele website ontzettend belangrijk. De website is het visitekaartje van je bedrijf en is het eerste wat een bezoeker ziet. De eerste indruk moet dan ook goed zijn. Het is daarom belangrijk om je website te laten bouwen door een professionele en ervaren webdesigner. Zo weet je zeker dat jouw bedrijf goed online vindbaar is en zichtbaar op mobiel, tablet en desktop. Maar wat kost het maken van een website? In dit artikel zetten we de kosten voor je op een rij.

Basiskosten van een website

Voor de daadwerkelijk bouw van je website moeten kosten worden gemaakt, dit noemen we basiskosten. De basiskosten kunnen enorm verschillen, afhankelijk van je wensen en eisen voor je site. Een basis website kan al worden gebouwd vanaf €599,- en kan op lopen tot €10.000 en meer. Logischerwijs is een simpele website met slechts enkele pagina’s en weinig functionaliteiten vele malen goedkoper dan een uitgebreide webshop met veel pagina’s, producten en afbeeldingen. Zowel simpele als complexe websites kunnen worden gebouwd in WordPress. Meer weten over de mogelijkheden van websites in WordPress? Lees dan dit artikel.

WordPress websites kunnen worden gebouwd vanaf templates die de kosten voor je website sterk omlaag drukken. Kortom, het is lastig om vooraf te bepalen wat je website gaat kosten. Wij adviseren je graag en helpen je bij het maken van goede keuzes.

Kosten beheer & onderhoud website

Naast de basiskosten voor je website moet je website periodiek worden onderhouden. Onder het onderhoud van je website valt bijvoorbeeld het tijdig uitvoeren van updates, dit voorkomt veiligheidslekken en vertraging van de website. Voor een vast bedrag per maand nemen wij u deze zorg uit handen en is de website altijd veilig en up-to-date. In dit onderhoudscontract vallen ook kleine wijzigingen of toevoegingen aan de website.

Maandelijkse website bouwen kosten

Aan het een website zijn tevens maandelijkse kosten verbonden voor de reservering van het domein en de hostingomgeving. De hostingkosten zijn afhankelijk van de omvang van de website of webshop. De hosting van een eenvoudige website kan bij ons al vanaf €19 per maand, dit is inclusief onderhoudscontract. Op deze manier komt u nooit voor verassingen te staan. Een goede hosting is noodzakelijk voor een veilige, snelle en goed vindbare website. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Content makers (teksten & foto’s)

Een ondergeschoven onderdeel is goede content. Niet iedereen is in staat om goede pakkende teksten te schrijven. Daarnaast is goede content van groot belang bij je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Houdt daarom rekening in je budget voor het laten maken van teksten en foto’s. Echter is dit niet noodzakelijk. Online zijn tevens verschillende stock websites waar je gratis en anders tegen kleine vergoeding prachtige professionele websites kan downloaden, zoals Pixabay. Ons advies is dan ook om vooraf goed na te denken over je wensen. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van goede keuzes om te komen tot een goed resultaat.

Totale kosten van een website

Kortom, de totale kosten van een website zijn dus afhankelijk van verschillende factoren. We zetten ze nog eens voor je op een rijtje:

  • bouwen van de website;
  • hosting en domein;
  • technical support
  • onderhoud en beheer;
  • content voor je website;
  • eventueel tekstschrijver of fotograaf.

Een hoop om rekening mee te houden. Maar gelukkig bieden wij all-in pakketten aan waarin alle zaken voor één vast bedrag per maand worden geregeld. Maak gebruik van onze lease calculator om direct een indruk te krijgen van jouw maandelijkse kosten voor je nieuwe website. Vanzelfsprekend is dit geheel vrijblijvend!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief